Een van de meest gebruikte tools in mijn praktijk is de Acugraph. De Acugraph is een (Ohm-) meetapparaat dat de geleiding/weerstand in de meridianen in kaart brengt. Deze meetgegevens worden in een overzichtelijke grafiek verwerkt, zodat je in een oogopslag kunt zien wat de status van je meridianen is. Deze gegevens worden voor je bewaard, zodat we goed kunnen zien of de behandeling aanslaat en er daadwerkelijke vooruitgang plaatsvindt. De meting duurt maar een paar minuten en vindt plaats rond de handen en voeten. Hierna bespreken we de meetgegevens en krijg je uitleg bij de grafiek. Een voorbeeld van een eventueel resultaat, zou bijvoorbeeld het volgende kunnen zijn: bij last van je schouder, blijkt dit uit een afwijkende score van de gerelateerde schoudermeridianen.

Voorbeeld uit de praktijk, zie afbeelding nummer 2: Vorige week had ik een dame in de praktijk die herstellende was van een heftige griep. De bovenste scan is van 1 november, de onderste scan is van 11 oktober. In de scan kun je duidelijk zien wat een griep zoal met het lichaam doet. Alle waarden zijn gekelderd, en getallen onder de 20 zijn voor het mooie te laag om goed gemeten te worden. Dit is een voorbeeld van een lichaam dat aangesterkt moet worden. Wat wij dan aanraden, is veel (bijvoorbeeld kippen-)soep nemen en met onze acupunctuur-behandelingen het lichaam ondersteunen.

Een andere reden dat de Acugraph bij ons favoriet is, is het verkrijgen van een totaal plaatje. Sommige clienten hebben geen problemen met het vertellen van de ‘makkelijke’ onderwerpen (bv. het hebben van een zere arm, vermoeidheid en dergelijke) – maar ze vertellen liever niet in geuren en kleuren over de benauwde momenten op de wc. Welnu: acupunctuur heeft over het algemeen fantastische resultaten wat betreft constipatie-klachten, en dit leidt tot een gemiste kans in de behandeling!

In onze praktijk willen wij niet meer zonder de Acugraph, voor ons eigen resultaat en die van de client.
Denk jij nu: ‘hé, dit wil ik ook eens avonturen!’, maak dan een vrijblijvende kennismakingsafspraak!