Tan acupunctuur

Tan acupunctuur staat vooral bekend vanwege de goede en snelle resultaten bij pijnbestrijding, maar het werkt ook enorm goed bij andere klachten. De richtlijn bij Tan acupunctuur is dat je na het plaatsen van de naalden binnen enkele minuten verlichting van de klachten ervaart. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar het streven is dat je toch wel 30 a 40 procent verbetering bemerkt.
De nociceptoren en propioceptoren zijn verantwoordelijk voor de pijn beleving. Pijn is bijvoorbeeld nuttig als je een hete pan aanraakt, een pijnprikkel ontvangt en daardoor meteen jouw arm wegtrekt – om verder letsel te voorkomen. Zo beschermt jouw lichaam zichzelf tegen schade. Dit systeem werkt over het algemeen super, maar soms werkt het niet zo goed en blijf je met pijn zitten op plaatsen waar geen probleem meer zit. Uiteraard is het handig als eerst een arts heeft vastgesteld dat er geen daadwerkelijk probleem in de structuur (botten, wervels en dergelijke) aanwezig is. Is dit uitgesloten, dan is Tan acupunctuur absoluut het proberen waard.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, maar er zijn twee routes:
– Bij klachten waarvan je in lichte mate hinder ondervindt, behandelen we 6 weken 1x per week.
– Bij klachten waarvan je dagelijks veel hinder ondervindt, behandelen we 3 weken 2x per week of indien nodig 2 weken 3x per week.
Tijdens de zesde behandeling volgt een evalutie en bespreken we hoe het gaat en of er nog meer nodig is.