Hoofdpijn is een van de meest voorkomende klachten in onze praktijk. De meesten zien het als iets vervelends, maar als acupuncturist zien we eigenlijk een prachtige puzzel: stel de juiste vragen, creëer de beste behandeling en je hebt een dolgelukkige client.

Deze week delen we het verhaal van een dame die al ruim 15 jaar met hoofdpijn en migraine kampt. Ongeveer drie keer per week heeft ze heftige hoofdpijn, en regelmatig is het zo erg dat ze met ernstige migraine aan bed gekluisterd is: licht, geluid en prikkels zijn dan allemaal teveel. De pijn is stekend van aard, begint rechts bij haar voorhoofd en neemt in mum van tijd haar hele hoofd over. Soms moet ze zelfs overgeven. Ze schaamt zich er zo voor en dat ze liever thuis blijft, en zo is haar wereld steeds kleiner geworden.

Bij de intake hebben we uitgebreid gesproken over hoeveel impact deze aandoening heeft op haar leven en door welke triggers de last veroorzaken. Stress is meestal de boosdoener, ze maakt zich snel druk en piekert vaak. Hiernaast speelde ook het vele piekeren en het eten van bepaalde voedingsmiddelen en grote rol in haar klachten.

We hebben haar eerst twee weken met het intensieve traject (3 keer per week) behandeld. Vooral onze stress-reducerende technieken waren voor haar belangrijk en het aanpakken van de Galblaasmeridiaan. Ze heeft haar voeding aangepast en in de tweede week was hoofdpijn af flink gereduceerd. Hierna gingen we één keer per week behandelen en nu, na 2 maanden is ze volledig migraine vrij. Af en toe heeft ze nog lichte hoofdpijn bij veel drukte, maar met de aangeleerde technieken kan ze dit prima tegengaan.

Heb jij of ken jij iemand die ook last heeft van dit probleem? Wij nodigen je dan graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: https://praktijkacure.nl/contactformulier/.