Roy Grevelt, Acupuncturist

Roy achter laptop

Ik herinner me een lezing op de middelbare school waarbij iemand meer vertelde over acupunctuur. Ik vond het super interessant en deze lezing is mij altijd bij gebleven. Na de middelbare school stortte ik me op bedrijfskunde en vond aansluitend mijn passie als IT-consultant. In 2011 ging Els naar een open dag van de Qing-bai Acupunctuur opleiding en ze was meteen dolenthousiast. Ik wilde er eigenlijk ook wel meer van weten en op de open dag proefde ik weer de smaak de verwondering wat er allemaal mogelijk is met acupunctuur. 

Opleiding en licentie
Ik heb mijn acupunctuuropleiding bij Qing-Bai, de Academie voor Chinese Geneeswijzen gevolgd. Naast de verplichte HBO-medische basiskennis heb ik ook HBO-psychosociale basiskennis gevolgd. Ik ben aangesloten bij de NVA, de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Stages en bijscholingen
Ik heb stage gelopen in San Diego bij het Pacific College of Oriental Medicine, bij het Hospice en het Breast Cancer Centre. Ik volg regelmatig bijscholingen en vind het geweldig dat ik deze nieuwe inzichten kan toepassen.

Werken met plezier
Het is erg gaaf om de verwondering bij mensen te zien. Pijn waar ze al jaren last van hebben, kan met acupunctuur meestal goed gereduceerd worden. Het werken met mensen, de privilege om zo dicht bij mensen te kunnen én mogen staan zijn op zich al cadeautjes. Ik werk fulltime als ICT-er en ben daarnaast een paar uur per maand als acupuncturist werkzaam.