Opstellingen

In de wortels van jouw familiegeschiedenis kun je de antwoorden op jouw vraag vinden.

Opstellingen: hoe werkt het?

Soms heb je een probleem dat zich steeds hardnekkig lijkt te herhalen.
Denk aan deze situaties:
– Je ouders hadden meer aandacht voor jouw zus dan voor jou
– Je botst steeds met een collega
– Je voelt je ongemakkelijk in een situatie
– Je staat voor een belangrijke keuze, maar je hebt geen flauw idee wat je moet kiezen

Bij dergelijke vraagstukken is het interessant om een opstelling te doen. Bij een opstelling laten we ons gevoel spreken en dat geeft verrassende uitkomsten. Dingen waar je helemaal niet aan gedacht had, kunnen zo naar boven komen en je inzicht geven. 

Een opstelling kun je op meerdere manieren doen:

Online 1 op 1 opstelling:
Het kan online 1 op 1 opstelling via Zoom door middel van een Zoommeeting waarbij we een online tool gebruiken. Via de link kom je op de Calendly-site, waar je een datum en tijd kunt inplannen. Je kunt kiezen tussen een opstelling van 25 minuten of 55 minuten. Je vult jouw vraag en toelichting in, betaalt per Paypal en krijgt een Zoomlink toegestuurd.

Groepsopstelling
Een andere mogelijkheid is onze maandelijkse groepsopstelling, waarbij we mensen opstellen, uiteraard niet degene waarmee je een probleem hebt, maar representanten (mensen die jij vraagt om representant te zijn voor iets of iemand).

Je kunt meedoen als vraagsteller:
Tijdens de voorbespreking via Zoom bespreken we dan jouw situatie en de vraagstelling. Op de dag van de groepsopstelling vraag je mensen uit de groep om jouw familie te
representeren. Deze representanten voelen, vertellen en laten zien hoe de onderlinge verhoudingen zijn, ondanks dat ze niet van jouw situatie op de hoogte zijn. Ze kunnen het onzichtbare zichtbaar maken. Dit geeft jou nieuwe inzichten in de situatie.

Je kunt meedoen als representant:
Als representant ken je de situatie van de vraagsteller niet. De vraagsteller kan jou vragen om bijvoorbeeld zijn/haar moeder te willen representeren. Je concentreer je en dan kun je een gevoel krijgen dat je naar iemand toe of van iemand af wilt bewegen, je kunt emoties voelen etc. Je kunt je voorstellen dat als de hele groep representanten beweegt, dat het onzichtbare zichtbaar wordt. Heel vaak krijg een rol die je herkent van jezelf of iemand. Je hebt het eerder meegemaakt of zit er midden in.
Dit geeft jou als representant ook veel inzicht.

De maandelijkse groepsopstellingen vinden plaats in het EHBO-gebouw in Grootebroek (tussen Hoorn en Enkhuizen). De inloop is vanaf 13.45, we beginnen om 14.00 uur en eindigen rond 16.45 uur. Voor de groepsopstelling kun je je opgeven via info@praktijkacure.nl of via deze link groepsopstelling op de site van Hipsy.nl.

Nog vragen? 
Stuur dan een E-mail naar info@praktijkacure.nl