Ervaringen

Teishin-behandeling voor littekens na motorongeluk - Anouska Vlieger

Ik wil jullie deelgenoot maken van mijn ervaring met de Teishin. Jullie moeten weten dat ik vier jaar terug een ernstig motorongeluk heb gehad en mijn rechterbeen is dus 1 groot litteken van mijn enkel tot aan mijn bil. Aangezien ik heel veel littekenweefsel had en het nogal strak stond,
vroeg Els of ze daar wat mee mocht doen. En als nuchtere westfries dacht ik zoiets van baat het niet dan schaad het niet.

Tot mijn verbazing merkte ik gelijk verschil. Het stond niet meer strak en sommige littekens waren lang niet meer zo diep en zelfs helemaal glad
getrokken. Maar het mooiste komt nog: ik had al twee jaar in mijn bovenbeen, bij een litteken, een rot gevoel en het was wat dikker en een beetje rood. Een dag of drie na de behandeling zag ik ineens een zwart puntje uit het litteken steken. Ik ging er een beetje aan peuteren en tot mijn verbazing trok ik er gewoon een stuk hechtdraad uit van ongeveer twee centimeter lang. Dat heeft dus al die jaren in mijn been geprikt en kon er niet uitkomen. Door de Teishin er langs te halen, werkt het zichzelf een weg naar buiten. En je raad het wel, de verdikking is weg en ook het nare gevoel.
Het is nu al een paar maanden terug dat ze het gedaan heeft maar nog steeds voelen de littekens heerlijk soepel.
Bedankt, Els

Electro-acupunctuur voor rugpijn en afvallen met ooracupunctuur - Diny Eggink

Ik ben een vrouw van 50 jaar en heb door een ongelukkige val zware rugklachten opgelopen. Eerst dachten ze aan een hernia. Ik heb toen een MRI gehad en het bleek dat ik wel verschijnselen van een hernia heb, maar daarnaast ook een versleten tussenwervelschijf waarbij de tweede voor de helft versleten is. Aansluitend heb ik negen pijn-poli behandelingen gehad, plus een tens-apparaat, fysio en medicatie om de pijn wat te verlichten. Dit alles was niet voldoende en toen ben ik naar de chiropractor geweest, welke mij uiteindelijk ook weer terug naar de huisarts stuurde.

In verband met mijn man kwam ik in contact met Els. Ik had nog nooit ervaring met acupunctuur gehad, stond er eerlijk gezegd ook wat zweverig en angstig tegen over… maar dat was na de eerste keer al snel uit mijn hoofd. Ik loop nu al bijna twee jaar bij Els, zij heeft diverse technieken toegepast en uiteindelijk blijk ik het beste te reageren op naaldjes waar wat stroom op wordt gezet, in combinatie met mijn medicatie.
Om mijn rug verder te supporten ben ik ook samen met Els een traject in gegaan om af te vallen. Daarvoor doet ze iets in mijn oor, dat maakt het hongergevoel wat minder. Daarbij wandel en zwem ik en ik mag met trots vertellen dat ik inmiddels 16 kilo lichter ben. Dus beste mensen, ik ben super blij dat ik door acupunctuur, mijn pijn beter kan verdragen. Ik ben een zeer tevreden cliënt.

Acupunctuur & Cupping voor herstel na bicepsruptuur - Mark Waterman

Mijn verhaal begint zo’n 7 jaar geleden. Ik ben in die tijd steigermonteur en door een ongeluk op het werk scheur ik mijn biceps in mijn linkerarm. Geen pijn, maar ook geen enkele beweging meer in de arm. In het ziekenhuis wordt een ingescheurde spiergroep geconstateerd. Een week later wordt een foto gemaakt en dezelfde dag word ik gebeld dat ik terug moet komen, de boel is afgescheurd met pees en al.
Spoedig volgden de operatie en een periode van gips en eindelijk revalideren. De controle in het ziekenhuis en de mededeling van de artsen zijn niet hoopgevend. “Je mag blij zijn als je je arm weer redelijk kan strekken maar ga er niet vanuit. Je zal in ieder geval niet meer zwaar lichamelijk werk kunnen verrichten”. Dit is een klap in mijn gezicht, maar ik denk “praat niet zo raar”. De revalidatie loopt niet lekker, weinig verbetering.
Dan maar extra fysiotherapie, de ene massage na de andere om de boel maar te stimuleren. Maar geen enkel effect.

Een kennis opperde acupunctuur eens te proberen en ik dacht: baat het niet dan schaad het ook niet. Zo kwam ik bij Acure. Eerst een intake gesprek gehad en wat mijn verwachting is: “Nul” zei ik, “maar ik geef de moed niet op”. Na diverse acupunctuurbehandelingen kreeg ik steeds meer kracht en uithoudingsvermogen terug in mijn arm. Op een gegeven moment kwamen we niet verder dan 80% en de duur tussen de behandelingen bleef gelijk. En ik was niet van plan om elke 2 weken dit te doen. Is er niet iets anders? En van het een kwam het ander. Els stelde mij de vraag of ze mochten wetcuppen. Na de hele uitleg zei ik ja en de behandeling werd gestart. Na de eerste 3 behandelingen kreeg ik steeds meer ruimte in de arm en steeds meer kracht en uithoudingsvermogen. De tijd tussen de behandelingen werd op geschroefd tot wel 3 a 4 maanden naar zelfs 6 maanden. En uit eindelijk geen behandeling meer. In die periode ben ik altijd blijven trainen en werken, eerst aangepast en uiteindelijk gewoon weer mijn eigen werk. Nu ben ik weer net zo krachtig en energierijk als voor mijn ongeluk.

De westerse wereld had mij afgeschreven maar, waar een wil is, is een weg. En mijn weg is acupunctuur en alles wat daar bij komt kijken. Ik ben praktijk Acure zeer dankbaar voor hun behandeling. De warme houding, de interesse en het inlevingsgevoel en de bereidheid om in te lezen in het probleem, siert praktijk Acure. Niet doen alsof we alles al weten, maar “onderzoeken naar” is erg belangrijk en effectief. Het sterke bewijs van acupunctuur, Mark Waterman.