Els Ligthart - Acupuncturist

Els met Acugraph

Als 12-jarige had ik regelmatig hevige buikpijn. Zowel de huisarts als de specialisten hadden geen oplossing.
Bij acupuncturist Ray Rosenkrans vond ik die oplossing wel. Al met een paar wekelijkse behandelingen werd de pijn minder.
Hoe kon het dat een paar kleine naaldjes zoveel verbetering konden geven? Ik was gefascineerd.

Opleiding en licentie
Ik heb eerst een massagepraktijk gehad, maar kreeg het gevoel dat ik voornamelijk met symptoom bestrijding bezig was.
Ik heb mijn acupunctuuropleiding bij Qing-Bai, de Academie voor Chinese Geneeswijzen gevolgd.
Naast de verplichte HBO-medische basiskennis, heb ik ook HBO-psychosociale basiskennis om net even meer reikwijdte te hebben. Ik ben aangesloten bij de NVA, de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Stages en bijscholingen
Ik heb stage gelopen in San Diego bij het Pacific College of Oriental Medicine,  bij het Hospice, bij het Rady’s Children Hospital en het Breast Cancer Centre. Ik volg vaak bijscholingen in het buitenland om de echte ‘gems’ van het vak te leren.

Schitterende baan
In mijn werk combineer ik de klassieke kennis met moderne technologie zodat ik het beste van beide kan toepassen. Mijn werk is heel divers. Het ene moment geef je iemand een high five als ze zwanger blijkt te zijn, het volgende moment  help je iemand die stijf van de stress staat. Als mensen super verbaasd kijken omdat ze minder pijn hebben na het zetten van de naalden maakt dat mijn dag helemaal goed. Kortom ik heb gewoon een schitterende baan!